Herrgårdsliv

Färna Herrgård & Spa

Färna är en plats att njuta av, oavsett om du är här på en romantisk weekend, en avkopplande stund på spa, firande av någon du håller kär eller en konferens tillsammans med härliga kollegor. 

 I köket lagas nyskapande mat med extra kärlek för de naturliga och närproducerade råvarorna. Maten är Slow Food inspirerad och råvarorna hämtas från den egna köksträdgården, de nära bönder och de omgivande skogarna. Restaurangen är KRAV märkt och utvald av Chaine des Rotisseurs samt White Guide. 

Herrgården ligger mitt i det trolska Bergslagen i anslutning till ett vackert naturreservat och omgiven av två rogivande sjöar. En fantastisk natur att upptäcka längs med vandringslederna som omsluter Färna. I den vackra herrgårdsparken berättar byggnaderna så som lusthuset och mausoleet historier om en svunnen tid. 

Här finns även Färna Herrgårdsbod, en butik på 300 kvm med omsorgsfullt utvalda kläder och inredning. Ett stenkast från Herrgården ligger Ferna Forge Brewery. Sveriges trevligaste microbryggeri som producerar öl med en otrolig passion. På Färnas marker finner ni även Färna odlingar som idag har 50 000 vinbärsplantor och 20 000 rabarberplantor för sin produktion av alkoholfri premiumdryck. 

 

Färna bruksmiljö

Besök herrgårdsparken på egen hand. Skyltad promenadslinga, Grevens Väg. Berömt mausoleum, temapark för barn. Färna herrgårdsbod är öppen året runt.

Färna Herrgård: 0222-281 90
Herrgårdsboden: 0222-281 81

Ekopark Färna

Information om Sveaskogs ekopark Färna finns vid herrgårdens uthus. Ekopark Färna kan du vandra genom trolska, blockrika granskogar eller paddla längs ett glittrande vattensystem. Områdets största naturvärde är de många asparna, från ungträd till flerhundraåriga jättar.

Kontakt: Sveaskog
Telefon: 0222-336 50
Mer information: Sveaskog

Tel/Phone +46 (0)222 -281 90
Färna Herrgård 1, 739 70 Skinnskatteberg Email: bokning@farnaherrgard.se
www.farnaherrgard.se