Kultur

Galleri Astley

Upptäck Konstens Magi på Galleri Astley!

Galleri Astley, beläget på den pittoreska västmanländska landsbygden, bjuder in besökare till en konstnärlig resa genom en mångfaldig utställningsplats. Från en färgsprakande skulpturpark till en genuin totempåle, en historisk järnvägsstation och ett omvandlat sädesmagasin fyllt med konst av alla slag, skapar galleriet en unik och inspirerande miljö.

Anders Nyhlén, en av de tre delägarna, betonar att “konst har inga gränser” vilket speglar Galleri Astleys rykte som ett internationellt känt kulturcentrum för konstentusiaster.

Startat av Astley Nyhlén redan 1968 i Köping och sedan 1977 hemmahörande i en imponerande järnvägsstation från 1897, har Galleri Astley expanderat genom åren. Med ett fint restaurerat tegelmagasin från Uttersbergs Bruk och en skulpturpark som förenar de två byggnaderna, erbjuder galleriet en upplevelse av konstens mångfald.

Den surrealistiska Tekla av Dex-parken, skapad av konstnären Eva Zettervall, ger en poetisk och feministisk dimension till platsen. Med över 50 målningar på metall, utforskar parken historiska händelser och människors berättelser genom konstnärens ögon.

Galleri Astley är inte bara ett konstmuseum utan också en levande plats för konstnärlig utforskning, med konserter, föreläsningar, och en designbutik som erbjuder konsthantverk av hög kvalitet från hela Sverige. En plats där konstnärers verk och besökarnas upplevelser smälter samman i en färgstark palett av kreativitet och skapande.

Galleri Astley, Konstmuseet Galleri Astley,
Café Guldmisteln och
Museum Tree of Life by Ernst Neizvestny:
Uttersberg, 73992 Skinnskatteberg
Tel/phone +46 (0)76-310 85 60
E-mail: information@galleriastley.com

www.galleriastley.com